Gegrilde honing-balsamico kipspiesen

Gegrilde honing-balsamico kipspiesen

Gegrilde Honing-Balsamico Kipspiesen

Stap in de wereld van sensationele BBQ-smaken met deze Gegrilde Honing-Balsamico Kipspiesen. Deze smaakvolle spiesen, doordrenkt met honing, balsamico en kruiden, beloven een explosie van smaak en kleur op je grill. Klaar om je BBQ-game naar nieuwe hoogten te tillen? Maak dan snel deze heerlijke kipspiesen!

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 gele paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 rode ui, in partjes
  • ½ kopje honing
  • ¼ kopje balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Houten spiesen, voor het rijgen

Instructies:

Bereid de marinade voor:

  • Meng in een kom de honing, balsamicoazijn, olijfolie, fijngehakte knoflook, gedroogde tijm, zout en peper. Dit vormt de smaakvolle marinade voor de kipspiesen.

Marineren van de kip:

  • Doe de kipblokjes in een afsluitbare zak of kom en giet de bereide marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is. Laat het minstens 30 minuten tot een uur marineren in de koelkast.

Voorbereiding van de spiesen:

  • Week ondertussen de houten spiesen in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden. Rijg afwisselend de gemarineerde kip, stukjes rode paprika, gele paprika en rode ui op de spiesen.

Voorverwarmen van de BBQ:

  • Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.

Grillen van de kipspiesen:

  • Leg de kipspiesen op de voorverwarmde grill. Grill ze ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot de kip gaar is en de groenten een mooie grillsmaak hebben.

Serveren:

  • Haal de kipspiesen van de grill en leg ze op een serveerschaal. Garneer eventueel met wat extra verse tijm en serveer ze warm.

Deze kleurrijke en smaakvolle gegrilde honing-balsamico kipspiesen zijn een lust voor het oog en een genot voor de smaakpapillen. Perfect om te delen tijdens een gezellige BBQ-sessie met vrienden en familie!

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 gele paprika, in grote stukken gesneden
  • 1 rode ui, in partjes
  • ½ kopje honing
  • ¼ kopje balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Houten spiesen, voor het rijgen

Instructies:

Bereid de marinade voor:

  • Meng in een kom de honing, balsamicoazijn, olijfolie, fijngehakte knoflook, gedroogde tijm, zout en peper. Dit vormt de smaakvolle marinade voor de kipspiesen.

Marineren van de kip:

  • Doe de kipblokjes in een afsluitbare zak of kom en giet de bereide marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is. Laat het minstens 30 minuten tot een uur marineren in de koelkast.

Voorbereiding van de spiesen:

  • Week ondertussen de houten spiesen in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden. Rijg afwisselend de gemarineerde kip, stukjes rode paprika, gele paprika en rode ui op de spiesen.

Voorverwarmen van de BBQ:

  • Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur.

Grillen van de kipspiesen:

  • Leg de kipspiesen op de voorverwarmde grill. Grill ze ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, tot de kip gaar is en de groenten een mooie grillsmaak hebben.

Serveren:

  • Haal de kipspiesen van de grill en leg ze op een serveerschaal. Garneer eventueel met wat extra verse tijm en serveer ze warm.

Deze kleurrijke en smaakvolle gegrilde honing-balsamico kipspiesen zijn een lust voor het oog en een genot voor de smaakpapillen. Perfect om te delen tijdens een gezellige BBQ-sessie met vrienden en familie!

Eet smakelijk!

Meer kip recepten

Scroll naar boven