Romige kreeftenbisque

Romige kreeftenbisque

Romige Kreeftenbisque


Verrijk je culinaire repertoire met de weelderige smaken van de zee met dit recept voor Romige Kreeftenbisque. Deze soep belichaamt een subtiele harmonie van verfijnde smaken, waarbij de delicate kreeft zich vermengt met een romige en zijdezachte textuur. De aromatische symfonie van ui, knoflook, wortel en bleekselderij, gecombineerd met de zoete tomatenblokjes en hartige visbouillon, creëert een uitnodigend aroma dat de zintuigen prikkelt. Het geheel wordt verheven door de toevoeging van room en malse stukjes kreeftenvlees, waardoor elke lepel een zachte streling voor de smaakpapillen wordt. Deze Romige Kreeftenbisque is niet alleen een genot voor de smaak, maar ook een viering van verfijning en gastronomische verwennerij.

Ingrediënten:

  • 1 kreeftenstaart (ongeveer 250-300 gram)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml visbouillon
  • 250 ml room
  • Zout en peper naar smaak

Instructie:

Bereiden van de kreeftenbisque:

  • Snijd de kreeftenstaart in stukjes en bewaar het vlees apart. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.

Aanbakken van groenten:

  • Voeg de fijngehakte ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan de pan. Bak deze groenten tot ze zacht zijn.

Toevoegen van ingrediënten:

  • Voeg de tomatenblokjes en visbouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten sudderen, tot de groenten gaar zijn.

Mixen van de soep:

  • Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Zeef de soep vervolgens om eventuele ongewenste stukjes te verwijderen.

Toevoegen van room en kreeftenvlees:

  • Voeg de room toe aan de gepureerde soep en laat het zachtjes sudderen. Voeg daarna de stukjes kreeftenvlees toe en verwarm deze kort mee tot ze gaar zijn.

Op smaak brengen en serveren:

  • Breng de kreeftenbisque op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Deze Romige Kreeftenbisque betovert met zijn fluweelzachte textuur en verleidelijke smaken. Een heerlijke soep die de luxe van kreeft combineert met een romige, hartverwarmende ervaring voor elk moment van verwennerij.

Ingrediënten:

  • 1 kreeftenstaart (ongeveer 250-300 gram)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml visbouillon
  • 250 ml room
  • Zout en peper naar smaak

Instructie:

Bereiden van de kreeftenbisque:

  • Snijd de kreeftenstaart in stukjes en bewaar het vlees apart. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.

Aanbakken van groenten:

  • Voeg de fijngehakte ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan de pan. Bak deze groenten tot ze zacht zijn.

Toevoegen van ingrediënten:

  • Voeg de tomatenblokjes en visbouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 15-20 minuten sudderen, tot de groenten gaar zijn.

Mixen van de soep:

  • Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Zeef de soep vervolgens om eventuele ongewenste stukjes te verwijderen.

Toevoegen van room en kreeftenvlees:

  • Voeg de room toe aan de gepureerde soep en laat het zachtjes sudderen. Voeg daarna de stukjes kreeftenvlees toe en verwarm deze kort mee tot ze gaar zijn.

Op smaak brengen en serveren:

  • Breng de kreeftenbisque op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

Deze Romige Kreeftenbisque betovert met zijn fluweelzachte textuur en verleidelijke smaken. Een heerlijke soep die de luxe van kreeft combineert met een romige, hartverwarmende ervaring voor elk moment van verwennerij.

Eet smakelijk!

Meer zeebanket recepten

Scroll naar boven