Mals gestoofd lamsvlees met rode wijn en rozemarijn

Betreed de wereld van weelderige smaken met dit recept voor Mals Gestoofd Lamsvlees met Rode Wijn en Rozemarijn. Een culinair meesterwerk waarbij mals lamsvlees wordt omhuld door een rijke mix van uien, knoflook, wortels en selderij, die samen een bedwelmende geur creëren. De toevoeging van rozemarijn, laurierblaadjes, rode wijn en runderbouillon vormen de perfecte compositie voor een gestoofd gerecht dat smelt in de mond.
Ingrediënten:
- 1,5 kg lamsschouder, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
Voorbereiden van het lamsvlees:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de blokjes lamsvlees in batches goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Bereiden van de stoofpot:
- Voeg in dezelfde pan de gehakte uien en knoflook toe. Bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg dan de wortels en bleekselderij toe en bak deze even mee.
Terugvoegen van het lamsvlees:
- Doe het gebakken lamsvlees terug in de pan. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes, rode wijn en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
Stoven van het lamsvlees:
- Zet het vuur laag en laat het geheel sudderen met het deksel op de pan gedurende 2 tot 2,5 uur, of tot het vlees heerlijk mals en zacht is geworden. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
Serveren:
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer het gestoofde lamsvlees warm, eventueel met aardappelpuree of gestoomde groenten.
Deze Mals Gestoofd Lamsvlees met Rode Wijn en Rozemarijn is een smaakvolle symfonie van aroma’s en zachtheid, waar elke hap je laat genieten van de verfijnde smaken van gestoofd lamsvlees. Perfect voor een comfortabel en hartverwarmend gerecht tijdens een knusse avondmaaltijd!
Ingrediënten:
- 1,5 kg lamsschouder, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
Voorbereiden van het lamsvlees:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de blokjes lamsvlees in batches goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Bereiden van de stoofpot:
- Voeg in dezelfde pan de gehakte uien en knoflook toe. Bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg dan de wortels en bleekselderij toe en bak deze even mee.
Terugvoegen van het lamsvlees:
- Doe het gebakken lamsvlees terug in de pan. Voeg de rozemarijn, laurierblaadjes, rode wijn en runderbouillon toe. Breng aan de kook.
Stoven van het lamsvlees:
- Zet het vuur laag en laat het geheel sudderen met het deksel op de pan gedurende 2 tot 2,5 uur, of tot het vlees heerlijk mals en zacht is geworden. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
Serveren:
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer het gestoofde lamsvlees warm, eventueel met aardappelpuree of gestoomde groenten.
Deze Mals Gestoofd Lamsvlees met Rode Wijn en Rozemarijn is een smaakvolle symfonie van aroma’s en zachtheid, waar elke hap je laat genieten van de verfijnde smaken van gestoofd lamsvlees. Perfect voor een comfortabel en hartverwarmend gerecht tijdens een knusse avondmaaltijd!