Gegrilde varkensbuik plakken met abrikozen-bourbon glazuur

Gegrilde varkensbuik plakken met abrikozen-bourbon glazuur

Gegrilde varkensbuik plakken met abrikozen-bourbon glazuur

Stap binnen in een wereld van culinaire creativiteit met onze Gegrilde Varkensbuik Plakken met Abrikozen-Bourbon Glazuur – een verleidelijk gerecht dat de smaakpapillen betovert met een perfecte harmonie van hartig en zoet. Deze sappige varkensbuikplakken, gekarameliseerd op de grill, worden verheven tot gastronomische hoogten door een smaakvol abrikozen-bourbon glazuur dat een vleugje zoetheid en diepte toevoegt.

Terwijl de aroma’s zich vermengen op de barbecue, ontstaat er een onweerstaanbare symfonie van smaken. Dit gerecht is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook een bewijs van de eindeloze mogelijkheden van de barbecue. Serveer deze plakken met een extra portie glazuur en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring die je gasten zal verbluffen en je barbecueavonturen naar nieuwe hoogten zal tillen.

Ingrediënten:

  • 1,5 kg varkensbuik, in dikke plakken gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor het Abrikozen-Bourbon Glazuur:

  • 1 kopje abrikozenjam
  • 1/4 kopje bourbon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje cayennepeper (optioneel)

 

Instructies:

Voorbereiden van de Varkensbuik Plakken:

  • Bestrooi de varkensbuikplakken met zout en peper.

Voorverwarmen van de BBQ:

  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.

Grillen van de Varkensbuik Plakken:

  • Leg de varkensbuikplakken op de barbecue en grill ze gedurende 8-10 minuten aan elke kant, of tot ze mooi gegrild en gaar zijn.

Bereiden van het Abrikozen-Bourbon Glazuur:

  • Terwijl de varkensbuikplakken grillen, meng je in een pan abrikozenjam, bourbon, sojasaus, appelciderazijn, worcestersaus, geraspte gember, knoflook en cayennepeper (optioneel). Laat het glazuur sudderen tot het iets is ingedikt.

Glazuren van de Varkensbuik Plakken:

  • Bestrijk de gegrilde varkensbuikplakken met het abrikozen-bourbon glazuur tijdens de laatste paar minuten van het grillen.

Garneren en Serveren:

  • Serveer de varkensbuikplakken met extra glazuur aan de zijkant. Garneer met verse kruiden naar keuze.

Geniet van deze Gegrilde Varkensbuik Plakken met Abrikozen-Bourbon Glazuur, een smaakvolle en unieke variatie die de rijke smaken van varkensvlees en het zoete-zure aroma van abrikozen samenbrengt op je barbecue!

Ingrediënten:

  • 1,5 kg varkensbuik, in dikke plakken gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor het Abrikozen-Bourbon Glazuur:

  • 1 kopje abrikozenjam
  • 1/4 kopje bourbon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje cayennepeper (optioneel)

Instructies:

Voorbereiden van de Varkensbuik Plakken:

  • Bestrooi de varkensbuikplakken met zout en peper.

Voorverwarmen van de BBQ:

  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.

Grillen van de Varkensbuik Plakken:

  • Leg de varkensbuikplakken op de barbecue en grill ze gedurende 8-10 minuten aan elke kant, of tot ze mooi gegrild en gaar zijn.

Bereiden van het Abrikozen-Bourbon Glazuur:

  • Terwijl de varkensbuikplakken grillen, meng je in een pan abrikozenjam, bourbon, sojasaus, appelciderazijn, worcestersaus, geraspte gember, knoflook en cayennepeper (optioneel). Laat het glazuur sudderen tot het iets is ingedikt.

Glazuren van de Varkensbuik Plakken:

  • Bestrijk de gegrilde varkensbuikplakken met het abrikozen-bourbon glazuur tijdens de laatste paar minuten van het grillen.

Garneren en Serveren:

  • Serveer de varkensbuikplakken met extra glazuur aan de zijkant. Garneer met verse kruiden naar keuze.

Geniet van deze Gegrilde Varkensbuik Plakken met Abrikozen-Bourbon Glazuur, een smaakvolle en unieke variatie die de rijke smaken van varkensvlees en het zoete-zure aroma van abrikozen samenbrengt op je barbecue!

Eet smakelijk!

Meer varkensvlees recepten

Scroll naar boven